سفارش تبلیغ
صبا ویژن

در ادامه اخبار جالب و غیر منتظره...!

طرح پذیرش دانشجوی کارشناسی ارشد به صورت «آ.ت.ت»،از سوی وزارت علوم لغو شد

طرح پذیرش دانشجو ی کارشناسی ارشد به صورت «آ.ت.ت»، پس از 3 سال اجرا از سوی وزارت علوم لغو شد.

طرح پذیرش دانشجو به صورت «آ.ت.ت» در سال 1381 با هدف افزایش نقش و مشارکت دانشگاهها در پذیرش دانشجوی دوره‌های تحصیلات تکمیلی تصویب و در سال 1382 در حالی اجرا شد که از همان ابتدا با ابراز نگرانی جمعی از دانشگاهیان نسبت به امکان اعمال نظرهای شخصی و غرض‌ورزیهای فردی در انتخاب دانشجو مواجه شد.


پذیرش دانشجوی ارشد از امسال منوط کسب نمره علمی در آزمون شد

دکتر حسن خالقی، معاون آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری امروز از لغو طرح پذیرش دانشجو به صورت «آ.ت.ت» از آزمون کارشناسی ارشد سال 1386 خبر داد و اظهار کرد: پذیرش دانشجو به شیوه «آ.ت.‌ت» در آزمون کارشناسی ارشد دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی کشور بر اساس مصوبه کمیته برنامه‌ریزی آزمونهای تحصیلات تکمیلی حذف ‌شد.

وی گفت:‌ با حذف طرح پذیرش دانشجو به صورت « آت.ت»، پذیرش دانشجوی کارشناسی ارشد تنها از طریق کسب نمره علمی در آزمون صورت می‌گیرد.

معاون آموزشی وزارت علوم در خاتمه علت این مصوبه را مشکلات اجرایی پذیرش دانشجو به شیوه «آ.ت.‌ت» عنوان کرد و گفت: علی‌رغم آنکه بسیاری از دانشگاه‌ها معتقدند که در پذیرش دانشجوی کارشناسی ارشد باید دخیل باشند، به دلیل حجم بالای تقاضای ورود به دوره‌های تحصیلات تکمیلی و وجود برخی مشکلات اجرایی، مقرر شد از این پس آزمون کارشناسی ارشد بدون روش «آ.ت.‌ت» برگزار شود، بنابراین در کنکور کارشناسی ارشد سال 1386 نیز روش آت‌ت اعمال نخواهد شد.


سوابق تحصیلی داوطلبان در قالب «معدل» در آزمون کارشناسی ارشد اعمال می‌شود

دکتر توکلی معاون سازمان سنجش آموزش کشور درباره لغو طرح«آ.ت.ت» گفت: لغو این طرح هفته گذشته در کمیته آزمونهای تحصیلات تکمیلی وزارت علوم تصویب و از امسال نیز اجرا می‌شود.

وی در گفت‌وگو با خبرنگار صنفی آموزشی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با بیان اینکه طی طرح «آ.ت.ت» به جز نمره آزمون سوابق علمی داوطلب و مصاحبه نیز ملاک پذیرش دانشجو در دوره تحصیلات تکمیلی محسوب می‌شد ، تصریح کرد: سال گذشته انجام مصاحبه در پذیرش دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه‌ها به دلیل پاره‌ای از مشکلات حذف شد و امسال نیز پس از بررسی و کار کارشناسی به دلیل حجم بالای کار اجرایی در انجام طرح«آ.ت.ت» و مشکلات ایجاد شده برای دانشگاه‌ها، ‌طرح «آ.ت.ت» نیز لغو شد.

وی افزود: بنابراین از این پس رشته‌هایی که به صورت «آ.ت.ت»‌ پذیرش دانشجوی کارشناسی ارشد داشتند نیز مانند سایر رشته‌ها نسبت به پذیرش دانشجوی کارشناسی ارشد اقدام می‌کنند.

دکتر توکلی با بیان اینکه سوابق تحصیلی دانشجویان همچون گذشته در قالب معدل برای پذیرش در مقطع کارشناسی ارشد اعمال می‌شود،‌ تصریح کرد: زبان انگلیسی نیز همچون گذشته مانند درسی از دروس آزمون کارشناسی ارشد در پذیرش دانشجو اعمال خواهد شد.


دانشگاهها با طرح «آ.ت.ت» نقش و اختیار بیشتری در پذیرش دانشجوی کارشناسی ارشد داشتند

دکتر جعفر توفیقی وزیر سابق علوم، تحقیقات و فناوری نیز درباره لغو طرح «آ.ت.ت» در پذیرش دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی کشور به ایسنا اظهار کرد: در طرح «آ.ت.ت» دانشگاه‌ها در پذیرش دانشجوی کارشناسی ارشد نقش بیشتری داشتند و با انجام مصاحبه و در نظر گرفتن سوابق تحصیلی نسبت به پذیرش دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد اقدام می‌کردند که این مساله با استقبال زیادی از سوی دانشگاه‌ها روبرو شده است.

وی با بیان اینکه سیاست وزارت علوم تفویض اختیار بیشتر به دانشگاه‌ها بوده است، گفت: طی طرح «آ.ت.ت» دانشگاه‌ها اختیار این را داشتند که از بین تعدادی داوطلب با توجه به سوابق علمی و تاثیر نمره آزمون دانشجویان مورد نظر خود را انتخاب کنند.

وی با بیان اینکه اجرای این طرح با مشکلات اجرایی روبرو بود، گفت: وزارت علوم می‌توانست در ابتدا مشکلات این طرح را بررسی و در جهت رفع آن اقدام کرد و در نهایت طرح را لغو می‌کرد.


لغو طرح «آ.ت.ت» دانشجویان را به یادگیری مهارتهای تست‌زنی سوق می‌دهد

دکتر علی مقداری معاون آموزشی دانشگاه صنعتی شریف در خصوص لغو طرح «آ.ت.ت» در آزمون کارشناسی ارشد، گفت: طرح «آ.ت.ت» روشی بسیار مناسب برای پذیرش دانشجوی کارشناسی ارشد است، چرا که طی آن دانشگاه‌ها فرصت انتخاب و شناسایی بهترین دانشجویان را خواهند داشت و طی آن اثرات آزمون کارشناسی ارشد در پذیرش دانشجو نیز کاهش می‌یابد.

وی اظهار کرد: پذیرش در آزمون کارشناسی ارشد لزوما به معنای انتخاب بهترین دانشجو نیست، زیرا برخی داوطلبان از طریق کلاسهای کنکور و آموزش روشها و مهارتهای تست زنی، نمره و حد نصاب لازم را کسب می‌کنند.

وی افزود: بنده متاسفم که وزارت علوم به صورت سعی و خطا با پذیرش دانشجوی کارشناسی ارشد برخورد می‌کند، چرا که روش «آ.ت.ت» تازه داشت جا می‌افتاد و وزارت علوم به جای آنکه این طرح را در جهت اصلاح و رفع ایرادات موجود بررسی کند؛ نسبت به لغو کل طرح اقدام کرده است.

وی با بیان اینکه لغو طرح «آ.ت.ت» اقدام مناسبی نبوده است، گفت: انتظار ما بر این بود که تاثیر طرح «آ.ت.‌ت» در پذیرش دانشجوی کارشناسی ارشد هر ساله افزایش پیدا کند تا طی آن تاثیر عملکرد تحصیلی دانشجو در مقطع کارشناسی و پذیرش وی برای ورود به دورههای تحصیلات تکمیلی افزایش یابد، با این حال با تصویب لغو طرح «آ.ت.ت» مجدد به حال اول بازگشته‌ایم.

وی با اشاره به افزایش تاثیر سوابق تحصیلی دانش‌آموزان برای پذیرش در کنکور مقطع کارشناسی، تصریح کرد: وزارت علوم در یک سو نسبت به افزایش تاثیر سوابق تحصیلی دانش‌آموزان در کنکور اقدام می‌کند و از طرف دیگر تاثیر سوابق تحصیلی دانشجویان در مقطع کارشناسی برای پذیرش در مقطع کارشناسی ارشد را حذف یا کم می‌کند.

به گفته وی، اگر چه طرح «آ.ت.ت» مشکلاتی داشت ولی هیچ سیستمی کامل و ایده آل نیست بنابراین باید در جهت رفع ایرادات آن اقدام کنیم.

وی با بیان اینکه در اغلب دانشگاه‌های دنیا، دانشگاه‌ها در پذیرش دانشجوی مقاطع تحصیلات تکمیلی دخالت می‌کنند، گفت: نمره آزمون کارشناسی ارشد می‌تواند به عنوان یک معیار در کنار سایر ویژگیهای متقاضی پذیرش در مقطع کارشناسی ارشد ارزیابی شود.

وی با انتقاد نسبت به در نظر نگرفتن نقطه نظرات دانشگاه‌ها در زمان لغو طرح «آ.ت.ت»، خاطر نشان کرد: باید با برگزاری جلساتی با دانشگاه‌های مجری طرح «آ.ت.ت» و همچنین بررسی نظارت معترضین این طرح تصمیم گیری می‌شد.

وی با بیان اینکه با لغو طرح «آ.ت.ت»، دانشجویان مجددا به سمت یادگیری مهارتهای تست‌زنی حرکت می‌کنند، خاطر نشان کرد: از آنجا که در داخل کشور شناخت خوبی بر روی فارغ التحصیلان دانشگاه‌های مختلف وجود دارد با استفاده از طرح «آ.ت.ت» می‌توان به راحتی فارغ التحصیلان دانشگاه‌های مختلف را با یکدیگر مقایسه و نسبت به پذیرش آنها اقدام کرد.

معاون آموزشی دانشگاه صنعتی شریف در خاتمه با بیان اینکه این دانشگاه تجربه خوبی در اجرای طرح «آ.ت.ت» داشته است، گفت: طی سالهای اجرای طرح «آ.ت.ت» ورودیهای شایسته تری نسب به سالهای گذشته داشته‌ایم.

معاون آموزشی دانشگاه علامه طباطبایی: در پذیرش دانشجو با طرح «آ.ت.ت» امکان اعمال سلایق و نظرات شخصی وجود داشت


طرح «آ.ت.ت» فاقد معیار عینی است

دکتر عبدالله شفیع آبادی معاون آموزشی دانشگاه علامه طباطبایی در خصوص لغو طرح «آ.ت.ت» در پذیرش دانشجوی کارشناسی ارشد، خاطر نشان کرد: فلسفه طرح «آ.ت.ت» در تئوری بسیار مطلوب است ولی به شرطی که شرایط اجرای آن فراهم شود.

وی با بیان اینکه بررسی ویژگی‌های شخصیتی، جسمی و روانی داوطلب برای پذیرش در برخی رشته‌ها از اهمیت بالایی برخوردار است، تصریح کرد: متاسفانه در اجرای طرح «آ.ت.ت» اعمال نظرهای فراوانی توسط برخی افراد صورت می‌گرفت، چرا که معیار مشخص و عینی در این رابطه وجود نداشت، به گونه‌ای که گاهی اوقات فردی با کسب رتبه‌های اول پس از شرکت در طرح «آ.ت.ت» حتی مردود نیز می‌شد.

وی با بیان اینکه طرح «آ.ت.ت» باید در زمانی که شرایط آن فراهم شد، به مرحله اجرا درآید، گفت: گاهی اوقات متاسفانه نظرات شخصی و غرض ورزیها در پذیرش دانشجوی کارشناسی ارشد طی طرح «آ.ت.ت» اعمال می‌شد که این مساله اثرات خوبی به دنبال ندارد.

وی با بیان اینکه متاسفانه سلایق شخصی در جوامعی مثل جامعه ما دخالت زیادی دارد، افزود: در شرایط فعلی گزینش دانشجو از طریق طرح «آ.ت.ت» ضررهای فراوانی در بر دارد چرا که حق بسیاری از افراد ضایع خواهد شد.

دکتر شفیع آبادی با بیان اینکه طرح «آ.ت.ت» معیار عینی ندارد، اظهار کرد: به عبارت دیگر برخی اوقات دیده می‌شد که نمرات ارایه شده چند استاد در طرح «آ.ت.ت» تفاوتهای فاحشی با یکدیگر داشته چرا که معیار عینی و مشخصی برای آن وجود نداشت.

معاون آموزشی دانشگاه علامه طباطبایی در خاتمه تصریح کرد: در شرایط فعلی باید دانشجوی کارشناسی ارشد را از طریق کسب نمره و حد نصاب لازم در آزمون کارشناسی ارشد پذیرش کنیم تا حقی از هیچ فرد ضایع نشود.

منبع: www.modir.ir


» نظر