تصمیم 88 (1)
قبلا گفته بودم مطلب جامعی رو(اگه جامع باشه!) در مورد انتخاب MBA 88 خواهم گذاشت، الوعده وفا!!
با توجه به حجیم بودن مطلب، 2 پست متوالی بهش اختصاص دادم: تصمیم 88 (2و1)
لطفا این دو پست رو در یه وقت مناسب و با آرامش و دقت مطالعه بفرمائین.
-------------------------------------------------------------
من فکر می کنم با توجه به همه گیر شدن MBA و اینکه دیگه هر آموزشگاهی تخصص اولشو تو MBA می دونه!! اکثر دوستان با جزئیات اولیه این رشته محبوب و الان رو بورس! آشنا هستن.(اگر آشنا نیستین به آرشیو مراجعه کنید)
این آمار هم بدم که امسال در دفترچه انتخاب رشته 87 ظرفیت ها به این صورت بود:
99 نفر روزانه، 113 نفر شبانه، 20 نفر پیام نور، 120 نفر غیر انتفاعی و 70 نفر مجازی، که جمعا 422 نفر پذیرش MBA 87 بود . البته از این تعداد هرسال 20% سهمیه ست و حداقل 10% هم سهمیه خود دانشگاست تا از دانشجو های خودش برای ارشد برداره، پس این رو هم منظور بفرمائین!
غربیه که نیستین تو مملکت ما هر چند وقت یکبار یه رشته ای میاد رو بورس و مد میشه ، بعد هم تبش می خوابه، یه زمان مدیریت، یه زمان IT و الی ماشاا...
الانم نوبت به MBA رسیده !! راستش الان به هر کی بگن MBA!! ندونه چیه هم خوشش می یاد!
من خودم بعد از لیسانس قصد ادامه تحصیل نداشتم و می خواستم برم خدمت مقدس سربازی! راجع MBA کم و بیش شنیده بودم که فقط ریاضی و زبان می خواد، ما هم که با هوش...! Base ریاضیم بد نبود، ریاضی رو هم از دبیرستان دوست داشتم! یادمه حسابان و دیفرانسیلم همیشه 20 بود!! ( تو کنکور MBA 87 که اصلا این حرفمو ثابت نکردم!)
خلاصه ما هم پا به عرصه کنکور ارشد گذاشتیم.
دیر شروع کردم، یادمه ماه رمضون پارسال 504 رو شروع کردم بعدش کلاس ها و کنکورهای ماهان و درس خوندن و ...
بذارین با توجه به تجربه و سواد کم، یکم در مورد موارد امتحانی و شرایط آزمون MBA براتون بگم.
ریاضی؛
در کل بهترین صفتی که می شه برای ریاضی MBA انتخاب کرد صفت موذیه!! نه سخته نه آسون و کاملا مفهومی! یعنی شما باید ریاضی رو درک کرده باشین و با هوش هم باشین، روش های تست زنی و کلاس و ... هم شاید فقط تا حدود 40-30 می تونه کمکتون باید.در 70% باید به مغزتون مراجعه کنین.
من اول زمان کنکور با دیدن سوالات ریاضی وبا داشتن تجربه 7-6 ماهه از به به و چه چه لبریز شدم و همان اول تایم با خود عهد بستم که حداقل باید 70 بزنم و با دلی خوش و خجسته به سراغ سوال ها رفتم که باید عرض کنم با توجه به عهدم و موذی بودن سوالات که در عین آسونی مساله رو حل می کردم و می دیدم حتی تو گزینه ها هم نیست و بعد از این احساس استرس شدید، خلاصه این شد حال و روز ما که به جای رنک ماتریس دتر مینان حساب کردم!!!
راستش من تو خونه ریاضی سال های قبل رو خیلی خوب می زدم وریاضی 87 رو هم حول و حوش همون درصد ها حساب می کردم، اینم یه جورایی مزید بر علت شد که ریاضی رو خراب کنم. حرفم اینه که اصلا به درصد هایی که تو خونه یا کلاس تست می زنین اعتماد نکنین! اصلا! چون به حل و روز من دچار می شین!!
واقعا جو سر جلسه MBA خیلی سنگینه و هرکسی از عهدش بر نمی یاد، مخصوصا وقتی بدونی بزرگترین حوزه تهران رو برای رشته ات در نظر گرفتند!! یعنی یا باید اونقدر خونده باشی که از خودت مطمئن باشی یا برای کسب تجربه رفته باشی، که استرس شما رو نگیره و کارو خراب نکنه!
یادمه استاد صداقت سر کلاسGMAT یه سوال حل مساله مطرح کرد که برای حلش فقط نیاز به نگاه کردن گزینه ها داشت و کمتر از 10 ثانیه باید حل می شد ولی همه از جمله خودم که خودمونو آخر GMAT می دونستیم، بدون توجه به گزینه ها سوال رو حل کردیم و بعد جواب دادیم!! اینجاست فرق کسی که نخونده و استرس هم نداره با کسی که خونده معلوم میشه! در نتیجه اونایی که خوندن وقت رو از دست دادن!!!
ریاضی MBA واقعا متفاوته و هوش بسیار بالایی می خواد برای نتیجه گرفتن! یعنی صرفا به خوب بودن ریاضی تون اعتماد نکنین.
من کلاس ریاضی ماهان می رفتم و اصلا هم راضی نبودم (البته کلا از ماهان راضی نیستم) اونجا اعتماد به نفس می یومد پایین، استاد!! همش از نا امیدی می گفت، می زد تو سر بچه های کلاس! جالبه تو همه کلاس هاش می گفت این کلاس از همه ضعیف تره!!!نمی دونم چرا؟؟
من هم اون موقع یه جوون خام بودم که فکر می کرد Base ریاضیش خوبه و با هوشه و از این حرفا... خوب حق بدین هر کسی تو این کلاس بود دپرس میشد، من که مدعی هم بودم تازه!
در وصف احوال ریاضی MBA چنین بدونین که به عقیده من برای موفقیت در MBA 70% ریاضیه، 10% GMAT و 20% هم زبانه .
این حرف من برای کسائیه که رقیب جدی MBA هستن، مگر اکثرا که تفننی و برای کسب تجربه و بیسکویت شرکت می کنن نمی دونن که GMAT چی هست؟! مسلما هر کی ریاضی رو خوب بزنه اونقدر هوش داره که GMAT رو هم خوب بزنه (تو رتبه های بالا که رقابت تو GMAT نیست، چون اکثرا بالا می زنن). زبان هم که ضریبش یکه می تونه امتیازی باشه. کلا در آزمون MBA شما 270 دقیقه وقت دارین که 3 ساعت به ریاضی و GMAT و 1.5 ساعت به زبان اختصاص داره.
تو دفترچه درج شده که "ریاضیات عمومی 2و1 دوره فنی مهندسی"
تو MBA 87 اولین باری بود که به این نوشته عمل کردند و همچنین سوال غلط وجود نداشت، قبل از این همیشه سوال از معادلات و ریاضیات مهندسی تک و توک بوده، من یادمه لاپلاس رو هم کار کردم ! حالا باز تو کنکور 87 این اعمال بشه الله اعلم...!
30 سوال: 15 سوال اول ریاضی 1 و 15 تای بعدی ریاضی 2 بود، که نسبت به سال های گذشته سوال های ریاضی 2 بیشترشده بود و اینکه انتگرال چند متغیره و انتگرال روی خم (گرین و استوکس و دیورژانس) در 6 سوال اومده بود که میشه 20% کل سوالات!
GMAT(Graduate Management Admission Test) ؛
GMAT یا همون هوش خودمونی یه جورایی بازی ریاضیه! البته سال 86 تصحیح جملات فارسی به طرز عجیب قریبی وارد صحنه GMAT شد که برای همه خارق العاده بود! جالبه 12 سوال هم از 40 سوال GMAT رو شامل می شد، که شاید کسانی که نزدند بردند!( مثل رتبه 1 86 که 46% زد فکر کنم!) پارسال هم که به 5 سوال تقلیل پیدا کرد که بقیش: حل مساله 10، استدلال منطقی 10، کفایت داده ها 10 و درک مطلب 5 سوال، 40 سوال GMAT رو تشکیل می دادند.
جناب صداقت که خودش فارغ التحصیل MBA شریفه، کتاب های بسیار خوبی تو زمینه GMAT تالیف دیده که بهتون توصیه می کنم.من باهاش کلاس داشتم، به نظر من آدم با سوادیه.
درکل با تمرین میشه تسلط خوبی به GMAT پیدا کرد، برای دوستانی که نمی دونن(و درخواست هم شده بود) از هر بحث GMAT یک سوال می ذارم تا آشنائیت مختصری پیدا کنند:
. حل مساله که اقتصاد هم واردش شده:
- در عبارت مقابل X چند است؟
x+(x+2) + (x+4)+ ....(x+10) = 600
1)95 2)90 3)85 4)80
. استدلال منطقی:
- از عبارت ( بعضی A ها ، B هستند ) می توان نتیجه گرفت...
الف) بعضی B ها ، A نیستند.
ب) بعضی A ها ، B نیستند.
ج) همه B ها ، A هستند.
د) بعضی B ها ، A هستند.
. کفایت داده ها:
- آیا Z یک عدد صحیح فرد است؟
الف) Z/3 فرد است ب) 3Z فرد است
با توجه به اینکه آیا شما بتونین تنها از یک گزینه، هر دو گزینه، مجموع دو گزینه و یا هیچ گزینه جواب رو تعیین کنید، 4
حالت پیش می یاد که چهار گزینه تست می شه. در این نوع مساله نیاز به بدست آوردن جواب آخر ندارید.
. در قسمت درک مطلب یک Passage فارسی بهتون می دن و ازش سوال می پرسند.
. و بالاخره تصحیح جملات(که باید خطای دستوری رو در کلمات آندرلاین پیدا کنین):
- آداب و رسوم، سنت متداول در انجام دادن امور سازمانی است و تا حد زیادی ناشی از اموری است که قبلا اجرا شده و در سودمندی آنها تردیدی نیست. بدون خطا
که هر کدوم از کلماتی که زیرشون خط کشیده شدند گزینه های سوال به ترتیب از 1 تا 4 هستند که در اینجا جواب گزینه 3 می شه چون کاری که در گذشته صورت گرفته شده باشه رو بهش "اجرا" اطلاق نمی کنند بلکه"انجام" درسته. گزینه چهارم هم در همه سوالات این قسمت وجود داره ، کار رو سخت کرده. انتخابش هم با توجه به گستردگی دستور زبان واقعا دل و جرات می خواد!( در ام.بی.ای 87 هیچ کدوم از 5 سوال بدون خطا نبودند!!)
حالا فکر کنید یه بنده خدایی با توجه به این که 30% سوالات جیمت 86 تصحیح جملات بوده، روی این بحث وقت زیادی بذاره و حساب باز کنه، ولی تو کنکور 87 میبینه که کمترین سوال مربوط به این بخشه!!
با توجه با بی ثبات بودن آزمون، انتظار هر تغییر جدیدی رو در GMAT 88 داشته باشین، مثلا اینکه GMAT اجرایی و MBA از هم جدا شه یا GMAT MBA به انگلیسی مطرح بشه یا بحث جدیدی واردش بشه و ... شایدم بدون تغییر...!خدا میدونه!
زبان تخصصی (ویژه مدیریت MBA)
این هم عنوانیه که در دفترچه برای زبان MBA اومده، در وصفش باید بگم که 100 سواله و 90 دقیقه زمان،
از زبان عمومی سایر رشته ها سخت تره و تست هاش به شیوه تاقل طرح می شه که شامل قسمت های زیره:
(TOEFL Grammar (15), Sentences Correction(25), Vocabulary (20), Cloze test(10
(and Reading Comprehension (30 with 3 passages
این تعداد سوال برای سال 87 بود، تغییراتش نسبت به پارسال:
- حذف 15 سوال Langauge Function و اضافه شدن این تعداد به قسمت Sentences Correction
- در قسمت Sentences Correction گزینه 4 یعنی No Error حذف شده بود و عملا این قسمت رو آسون تر کرده بود
- سخت تر شدن قسمت Vocabulary
و بالاخره در قسمت آخر آسون تر و اختصاصی شدن پسیج ها و اینکه تعداد پیسج ها از 4 تا به 3 پسیج کم شد ولی تعداد سوالات ثابت مونده بود!
منابع مشخصی نمشیه برای زبان ذکر کرد ولی در قسمت Vocabulary میشه از کتابهای 504 و Essential Words for TOEFL و (با توجه به تخصصی شده پسیج ها در کنکور 87،زبان تخصصی مدیریت ) استفاده کرد.
گرامر تافل که مشخصه، قسمت درک مطلب هم نیاز به تمرین مستمر و بکارگیری مهارت های خاص خودش نیاز داره.
این یه توضیح مختصری بود در مورد درس ها و تغییراتی که داشتن.
------------------------------------------------
ادامه در پست ذیل...
(لطفا نظراتتون رو در همین پست بذارین)
کلمات کلیدی : تصمیم 88
» نظر